Eğitim Bir Sen’den uzman öğretmenlikle alakalı açıklama

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, uzman öğretmenlikle alakalı açıklamada bulundu:

119b13b0-7f2b-43dc-923c-e6cfdc178b31.jpg

”Öğretmen Kariyer Basamakları ile ilgili Eğitim-Bir-Sen olarak talebimiz, sınav şartsız 5 yılı dolduran öğretmenlerimizin uzman öğretmen, 10 yılını dolduran meslektaşlarımızın da başöğretmen olabilmesi ve yüksek lisans yapanların şartsız uzman, doktora yapanların da gene şartsız başöğretmen olarak değerlendirilmesiydi. Önümüzdeki süreçte kendisini milletvekili olarak göreceğimiz Sayın Bakanımızın 13 Mayıs’ta verdiği beyanattaki 5 yılını dolduran öğretmenlerin uzman, 20 yılını dolduran uzman öğretmenlerin de 10 yılı beklemeden başöğretmenlik sınavına girmelerinin mümkün olacağı söylemi her ne kadar talebimizi karşılamamış olsa da kısmen alanı rahatlatan bir açıklama olmuştu. Ancak bugün yayınlanan kılavuzun beklentilerden çok uzak olması ve Bakan Beyin sözlerinin havada kalması eğitim camiasını derinden üzmüştür. Evet hepimizin beklentisi seçimlerden sonra meclis gündemine taşınacak ve sınavsız olması gereken sürecin ivedilikle yasalaşmasıdır ama seçim süreci tamamlanmadan kılavuzun yayımlanarak önceki kanun baz alınarak sürecin başlatılması maalesef sosyal maliyet üretecek bir hal almıştır. Sayın Özer, vermiş olduğu sözü tutmalı ve kılavuzu seçim sonrasına bırakmalı ve 2.tur seçimlerine gireceğimiz bu süreçte kendi bireysel hataları yüzünden öğretmenlerimizin güvenini sarsıp Cumhurbaşkanımıza maliyet çıkarmamalıdır.”

23 Yorum

  1. Yalaka sendika size üye olanlarda sorun var iktidarın arka bahçesi siz hiç bir hak alamazsınız başkanı kim hain Mustafa Sabri hayranı

  2. Sendika okarak hiç birşey yapmıyorsunuz bunu bu konuda da anladık.neden meb kendibokullarinda geçen ücretli oğretmenlik sürelerini saymiyor bu konuda sendika olarak ne yaptiniz yada diger konularda

  3. Petshoptan alınan papağanın bile bu sendikadan daha çok faydası olur öğretmenlere. Size destek veren öğretmenlerinde oturup düşünmesi lazım.

  4. Yerinde bir açıklama olduğu kanısındayım…Olmasada değişen bişey yok sorun yok bakıyorum önceden böyle bir açıklamada bile birçok yorum yazım çizim yapılırdı şu an eğitim camiasının pekte umrunda değil havası var…Bunu net görebiliyoruz….

  5. Daha bunları çözemediniz mi?Önce eşeginizi elinizden alırlar sonra bir lütuf diye size sunarlar. Kimse telaş etmesin 5 yıla iner

  6. 20 yıl çok uzun bir süre zaten 5 yıl sonra da emeklilik dönemine giriliyor. 15 yıl kafi 5 yıl uzman öğretmenlikte kalmış olma şartı yeterli. 15 yılını doldurmuş ve 5 yıl uzman öğretmenlikte kalmış olmak yeterli olmalıydi. Ayrıca bu hakların emekliliğe de yansıması lazım yoksa insanlar mezarda emekli olur

  7. Bu adam söylediyse yalandır. Bir ara bizim okula geldi bu arkadaş ne söylediyse yalan çıktı. Çok güvenilir bir arkadaş değildir kendileri.

  8. 24 yıl 10 Aylık öğretmenim daha yeni uzman oldum şimdi ben 10 yıl bekleyecekmiyim

  9. Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik haklarının emeklilikte de devam etmesini istiyoruz. Yoksa millet 65 yaşına kadar emekli olmaz

  10. Bu sendikadan sadece öğretmenler mi var memur hizmetli şef bunun gibi yok herhalde

  11. Hâlâ bu büyük büyük,koca koca sendikacıklara üye olan öğretmenlere hakkım haram olsun!

  12. Bu sendika başkanı söylediğine kendisi inanmıyor, bizim inanmamızı bekliyor.

  13. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın acilen bu konuyu değerlendirme yapması gerekir. Bıcak üstünde bir seçim süreci yaşarken bu şekilde devam etmeleri öğretmen camiasını üzmektedir. Öğretmen olarak bu hususun değerlendirilmesi gerekiyor. Çıkan Meslek Kanunu Öğretmenin itibarını korumuyor. Okularımıza artı değer katmıyor. Bu şekilde oldu bitti ile bu işler bugün gider ancak ileride telafisi olmayan durumlar ortaya çıkabilir.

  14. Milletvekili oldun gidiyorsun bırak yeni gelecek bakan belirlesin acelen nedir anlamadık

  15. Değerli ogretmenlerim henüz zaman gecmedibu hafta sonuna kadar zamanınız var kim bizlerin hakkını daha iyi savunuyordu bizlerde hafat sonu gereken değerlendirmeyi yaparak oy kullanalım uzman ve baş ogretmenlik geçişlerinde sınavsız geçiş varken neden halen illaki sınav olacak diye dayatmalar önümüze konuluyor.

  16. Katılmakla beraber sayın cumhurbaşkanının bilgisi olduğundan hiç ümidim yok. Kıdem cezası alankar giremiyor. 10 yıl sicilde kalan ceza mı olur. Hırsız bile 5 yılda cezasını sildiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu